lunes, 7 de diciembre de 2009

Catalanisme i Federalisme




“El què lamento jo, és que el catalanisme d’ ara no se’n recordi de Pi i Margall, que és qui ha escrit “Les Nacionalitats”, i on proposa l’estructura federalista, que és l’única que pot satisfer i respectar les diferents maneres de ser dels pobles d’ Espanya. Per què hem de reconèixer, que n’hi ha diferents de maneres de ser… els asturians es diferencien dels gallecs, es diferencien dels bascos… els catalans ens diferenciem de tots. Aquesta és una realitat que hi és".

Josep Maria Alomà i Sanabras


“I ara, quan volem tornar a les comarques, a les vegueries, la feina que tenim. Per què el napoleonisme, el jacobinisme, la província, tot això, que és encara el què estem gaudint avui dia, és el què ens han imposat.

I ara, quan tenim un Estatut i hi ha una Constitució que ens ampara… surt una LOAPA (Ley Orgánica de Armonización del Proceso Autonómico), per què els senyors socialistes…”

“El despotisme d’ Espanya és, i ha estat, general”

“La República va acabar amb el cop d’ estat de Sanjurjo del 10 d’ agost del 1932. Allí es va acabar la República. Perquè ja va tornar a començar la repressió… El Tejero de llavors, va ser Sanjurjo”.

Josep Maria Alomà i Sanabras

1 comentario: