sábado, 5 de junio de 2010

"Los Hernández", per Pablo Herrero Hernández

Retrat a ploma de Luis Hernández Alfonso, per A. Hernández, el 1925

L'escriptor i traductor Pablo Herrero Hernández, a qui hem tingut la sort de conèixer personalment recentment, realitza una prolífica i fecunda tasca de recerca i difusió de la trajectòria i l'ideari del seu avi, Luis Hernández Alfonso, i del seu besavi, Luis Hernández Rico, alguns fruits de la qual comparteix a través de l'elegant bitàcola de recerca històrica "Los Hernández":


El Doctor Hache, tal i com signava Luis Hernández Alfonso alguns dels seus nombrosíssims articles redactats al llarg i ample d'una intensa vida de labor artística, intel·lectual i política, coincidí amb Alomà en la Secció de Propaganda de l'Exèrcit d'Andalusia, i convidà aquest últim a col·laborar amb diversos articles en la publicació "Sur. Órgano del Ejército de Andalucía con sede en Baza (Granada)", que fou l'última publicació que l'exèrcit "nacional" clausurà en territori Republicà a les acaballes de la guerra, un fet que sempre enorgullí Luis Hernández, qui des de la seva primera jovenesa dedicà enormes esforços i sacrificis a lluitar per una Espanya més lliure, més culta i més solidària. En definitiva, més humana. 

1 comentario:

  1. Gracias de nuevo por este emocionado y emocionante recordatorio de las figuras de mi abuelo y de mi bisabuelo y, sobre todo, de la colaboración conjunta de nuestros dos abuelos en luchar por una sociedad más humana. Que nuestra labor de redescubrimiento y puesta en valor de los jalones de sus respectivas trayectorias sea nuestra aportación a tan nobilísima causa.

    ResponderEliminar