domingo, 26 de diciembre de 2010

ENDAVANT!


LLETRES DEL FRONT
ENDAVANT!

Endavant, valents soldats de l'Espanya proletària. Amb vosaltres estan tots els cors i tots els homes d'esperit liberal. El poble està orgullós de vosaltres. Les vostres gestes ens animen i encoratgen. Els que han convertit Espanya en una immensa taca de sang aviat pagaran el seu crim. Endavant. Els milers i milers de vides segades pel feix, aviat els ofegarà. Els qui no respecten, doncs, dones, vells i infants, prompte sucumbiran.

Els barbres del crim no coneixen els sentiments humans. Es diuen catòlics i cristians, religiosos i morals. Gent d'ordre i de pau... Quin sarcasme! Són cínics i criminals; volen tapar llurs instints tot predicant una falsa moral; es diuen d'ordre i promouen el desordre. Parlen de pau i fan la guerra... criminals!

Però de res no els val. Avui ja tothom els coneix i sap qui són. Són els Genis del Mal. Mentres ells alentin, al món no hi haurà pau. Perquè aquesta pau regni, cal exterminar-los en tots els llocs com s'extermina la malesa.

Els que a poc a poc amb sadisme bestial ens han anat desangrant, a mans del poble sucumbiran. L'hora de la justícia es va apropant. Endavant. Els obrers convertits en soldats per necessitat l'imposaran. Guerra volien i guerra tindran.

Fora pactes i transigències. Sols hi pot haver una manera d'acabar la guerra: per la força de les armes. Aquesta és la voluntat del veritable poble espanyol. Tota altra cosa és traïció.

Endavant, valents soldats. Belxite va ésser el senyal. Teruel és la demostració del que pot el poble espanyol. Un poble amb ideal és invencible. La nostra ofensiva ho demostra. Aquesta victòria és el començament del final. A hores d'ara segurament que Franco i els seus hostes no deuen veure la victòria tan fàcil i planera. És que Espanya no és Abissínia. Sols, tot sols vàrem fer front als insurrectes. Sols, tot sols, es van deixar les democràcies capitalistes i covards, salvats Mexic i Rússia. Sols, tot sols vencerem i fruirem del goig de la victòria, tot extirpant el feix: primer, del nostre territori i després del planeta.

JOSEP ALOMÀ
Batalló de Transmissions de l'Exèrcit d'Andalusia, 21-XII-1937 

Publicat el 28-XII-1937 
DIARI DE TARRAGONA (PORTAVEU DE LA CNT-FAI)  

(La referència als pactes i transigències manté relació amb els intents per part de Juan Negrín de pactar amb els sollevats liderats pel general Franco, ja durant l'any 1937, tal i com ell mateix li reconegué a Araquistáin).




Diari de Tarragona (Portaveu de la CNT-FAI), 28-XII-1937

No hay comentarios:

Publicar un comentario