domingo, 11 de julio de 2010

Repressió estalinista-republicana a partir dels Fets de Maig: Censura, detencions, i les txeques del terror

El president del govern de la República Juan Negrín (PSOE) i el ministre e defensa Indalecio Prieto (PSOE)
Els anarquistes ja havien estat expulsats del Govern

Després dels Fets de Maig, la preeminència dels estalinistes del PCE-PSUC al govern de la República i de la Generalitat serà pública i notòria.

La repressió de l'Estat afectarà a tots els aspecte de la vida pública, i la onada de detencions, segrestos, empresonaments als camps de treball, tortures i assassinats a les txeques aterroritzarà la població al temps que estalinistes i republicans faran tot el possible per destruir els avenços de la Revolució Llibertària, des de les col•lectivitzacions, a les activitats culturals, passant per la indústria de guerra autogestionada i les aportacions de l’Escola Nova Unificada.

L’objetiu principal serà marginar i eliminar el major nombre possible d’anarquistes i poumistes, constantment calumniats i titllats de traïdors al servei del feixisme internacional.

Amb la creació l’agost de 1937 del Servicio de Investigación Militar (SIM) pel socialista Indalecio Prieto Tuero, i del Tribunal d’Espionatge i Alta Traïció de Catalunya, s’institucionalitzava el terror estalinista amb el patrocini del PSUC i PCE i el suport i complicitat de PSOE, ERC, IR, PNV, Estat Català i ACR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario